Agenda

Re-treat your Senses, 5-12 mei 2018
zaterdag, mei 5, 2018 - 15:00 t/m zaterdag, mei 12, 2018 - 12:00

"Re-treat your Senses" is 5-daagse stilte-retraite (met vooraf een 'aankomstdag' en na afloop een 'vertrekdag', dus totaal 1 week) waarin groepsmeditaties worden afgewisseld met individuele afzondering. Een volledige stilte retraite met dagelijks wisselende focus op zintuigelijke bewustwording, oefeningen en meditaties uit verschillende tradities, individuele begeleiding en een stilte-dagwandeling over het kronkelende ezelpad langs de Cinque Terre.

Temidden van de schoonheid van de prachtige natuur in de directe omgeving van Ca du Chittu trekken we ons terug voor een bijzondere 5-daagse stilte retraite. Het proces van verstilling wordt dagelijks verrijkt met meditaties uit het Soefisme, Zen-boeddhisme en Advaita Vedanta, en concentratie op één of meer zintuigen, om de Stilte van deze plek ten volste te beleven.

Als je de regie van de innerlijke opjutter in jouw loslaat om vanuit lijstjes en agenda's te leven, ontstaat er ruimte om je blik naar binnen te keren en met jezelf te zijn. Door langdurig in Stilte te zijn ontstaat er vanzelf een proces waarin er van binnenuit een stroom van 'sluiers' door je heen trekt, in de vorm van gedachten, oude ervaringen, verhalen en emoties, waarvan je bent gaan geloven dat jij dat 'bent'. In de retraite verwelkomen we deze dynamische 'kramp' als iets dat er volledig mag zijn. Geholpen door de intense beleving van elk moment door onze ontwaakte zintuigen worden we ons meer en meer gewaar van de aanwezigheid van een achterliggend bewustzijn waarin dit alles voortdurend verschijnt, vorm krijgt, ons beheerst en weer verdwijnt. We ervaren 'het luisterende' achter 'het horen'; 'het doorschouwende' achter 'het zien', 'het aanvoelende' achter 'emotie', 'het weten' achter 'het denken' en 'de grootsheid van het Hart' achter onze liefde. Onze menselijke soevereiniteit ligt in het belichamen van het leven dat ontstaat vanuit de stilte van het Hart. Er wil iets leven, beleefd worden en jij mag dat volgen; in je menszijn tot uitdrukking brengen, mét en temidden van anderen - het wonderlijke Spel van het leven, åls jou!

 
Begeleiders:
Robbert van Bruggen en assistent(e)
Groepsgrootte:
max minimaal 6, max. 10
Kosten en info:

Na aanmelding wordt gevraagd een deposito over te maken (ter bevestiging van aanmelding) en ontvang je de welkom/bevestigingsbrief met alle praktische informatie.

Voorafgaand aan elke retraite is er persoonlijk contact - doorgaans telefonisch, via Skype of indien gewenst en haalbaar face-to-face. Doel is behalve een korte kennismaking toelichting te geven op het retraite-proces en om ruimte te bieden voor het stellen van vragen.

Kosten € 850 (incl. 21% btw) 

Deze 5-daagse retraite is residentieel; de prijs is incl. alle teachings, individuele begeleiding,  alle maaltijden vanaf aankomstdag op zaterdagavond  en ontbijt op de dag van vertrek (in een piepklein restaurantje met 6 tafeltjes met vermelding in de Italiaanse Rode Michelin-gids en Slow Food Association), koffie en kruidenthee en incl. 7 overnachtingen in een eigen kamer/appartement, alle vervoer van- en naar + entreekosten van een stilte-dagwandeling langs de Cinque Terre. Niet inbegrepen: auto- of vliegreis naar Pisa (goedkoop via Ryanair), trein naar La Spezia (ca 10 euro) en overige kosten die buiten het bovengenoemde vallen.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze een dekkende reisverzekering afsluiten. Onderdeel van deze stilte-retraite is een dagwandeling langs de prachtige rotskust van de Cinque Terre. 

Annuleringsregeling: Bij annulering voor 23 april 2018 wordt bij terugstorting van het deposito 25 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na 23 april en vóór 30 april is het deposito verschuldigd. Bij annulering na die datum en voor aanvang van de retraite is het volledige bedrag verschuldigd vanwege de aangegane verplichtingen met Ca du Chittu en andere gemaakte kosten (tenzij anders afgesproken). 

Locatie:
Carro, Liguria, Italië
Disclaimer: Download
AGENDA WINTER, VOORJAAR EN ZOMER 2018
woensdag, augustus 15, 2018 - 16:30

De Agenda voor de winter, voorjaar en zomer van 2018 ! De komende week zullen de verschillende stilte-retraites en zikr-middagen apart op de site worden vermeld en kan de brochure per retraite worden gedownload. 

februari 2018

  • 4                  Zikr-middag in Eindhoven, Yogazaal Mohini
  • 14-18           Re-treat je Hart in Velp; vierdaagse stilte-retraite (voor wie dat nog nooit eerder heeft gedaan of graag nóg een keer wil)

maart 2018

  • 28 - 1 april   Paasretraite 'De Belofte van het Zwarte Ei'  locatie Velp; vierdaagse stilte-retraite vanuit de universele symboliek van Pasen (crisis & sterven, stille zaterdag en wedergeboorte)

mei 2018

  • 5-12             Re-treat your Senses in ITALIE; vijfdaagse stilte-retraite met dagelijks wisselende focus op de 'senses' in de prachtige natuur van Liguria, met o.a. stille dagwandeling langs de Cinque Terre
  • 16-20           Re-Member!  Vierdaagse stilte-retraite in het hart van een prive landgoed bij de Hoge Veluwe; met meer individuele afzondering, dwalen door de natuur, spontane ontmoetingen met       wlld/fauna (dit is een bijzondere retraite onder primitieve omstandigheden) 

juni 2018

  • 27 - 1 juli     Re-Member!  Vierdaagse stilte retraite in het hart van een prive landgoed bij de Hoge Veluwe; met meer individuele afzondering, dwalen door de natuur, ontmoetingen met wild. (dit is een pretraite onder primitieve omstandigheden)

juli (nader te bepalen Re-treat je Hart begin juli in Velp)

Begeleiders:
Robbert van Brugen & assistenten
Groepsgrootte:
retraites max 14. Zikr-middagen min. 8 en max 25
Kosten en info:

zie de brochures (vanaf eind september zijn de meesten te downloaden)

Locatie:
diverse locaties
Disclaimer: Download