Agenda

Re-treat je Hart 28 juni - 2 juli
woensdag, juni 28, 2017 - 16:00 t/m zondag, juli 2, 2017 - 15:00

Deze vierdaagse stilte-retraite vindt plaats aan de rand van het prachtige Geuldal in het glooiende landschap van Limburg. Een stilte-retraite geeft een verschuiving van identiteit van het ingeperkte ik-besef en het zelfbeeld dat we hebben (dat voornamelijk bestaat uit de identificatie met de verhaaltjes van binnenuit en buitenaf waarmee we onze ervaringen van taal hebben voorzien en emotionele staten waarmee we ons ten diepste vereenzelvigen), via de rijkdom van het subjectieve voelend hart, naar een soevereiniteit die geworteld in de Stilte verbonden is met de Eenheid van het leven  - met nieuwe inspiratie en een hernieuwd gevoel van richting over wat er in jouw leven wil gebeuren. 

Re-treat je Hart is een intensieve retraite waarin stille groepsmeditaties, oefeningen en meditaties (uit soefisme, boeddhisme en advaita vedanta), individuele afzondering en wandelingen in de natuur elkaar afwisselen. Alle deelnemers hebben elke dag een moment van individuele begeleiding met Robbert. Geschikt zowel voor hen die nog nooit een stilte retraite hebben gedaan en als voor hen die al eerder een vierdaagse Re-treat je Hart deden en graag nóg eens in de stilte willen oplossen. 

Begeleiders:
Robbert van Bruggen
Groepsgrootte:
max. 14 deelnemers
Kosten en info:

Na aanmelding wordt voorafgaand aan de retraite met elke deelnemer een afspraak gemaakt. Dat kan telefonisch, via skype of indien wenselijk en haalbaar face-to-face. In dit gesprek wordt, behalve een korte kennismaking, het retraiteproces toegelicht, is er ruimte om vragen te stellen en staan we even stil bij jouw verlangen om deze retraite te wllen doen. 

Op de website en youtube zijn 6 filmpjes te vinden met nadere informatie. 

Voor aanmelding, kosten en annuleringsregeling zie de brochure. Per 1 januari 2017 zijn de kosten van het verblijf met ca. 35 euro verhoogd. Er is echter vanaf nu een keuze tussen drie prijsklassen mogelijk; voor een gedeelde 4/5persoons kamer; voor een gedeelde 2-persoonskamer en voor een eigen kamer met douche, wastafel en toilet (zie brochure). 

Download hier de brochure van deze zomer retraite

Locatie:
Kadampa te Schin op Geul
Disclaimer: Download
Re-Member! follow-up retraite 12-16 augustus
zaterdag, augustus 12, 2017 - 14:30 t/m woensdag, augustus 16, 2017 - 15:00

Re-Member! is de tweede follow-up retraite voor hen die al een keer of meerdere keren hebben deelgenomen aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' in Schin op Geul of een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite in Liguria, Italia. De retraite wordt georganiseerd een paar weken voor we ons na de 'zomervakantie' normaliter weer laten meesleuren in de kolkende waan van de dag. Deze retraite biedt de gelegenheid om vanuit een ander 'zijn' het dynamische leven tegemoet te treden. De retraite biedt de kans een diepe transformatie door te maken in de realisatie van de Eenheid van het Leven. 

De retraite vindt plaats in het hart van een prive landgoed in de buurt van de Hoge Veluwe dat al vijf generaties lang niet toegankelijk is voor 'het publiek', waardoor het vele jaren beschermd is geweest voor verstorende invloeden van buitenaf. In het gebied kom je onder meer dassen, roedels damherten, wilde zwijnen en reeen tegen....en uiteraard een enorme rijkheid aan vogels, kleine dieren, insecten etc.  Middenin het landgoed staat een boerderij uit 1846, waar deze retraite onder primitieve omstandigheden plaatsvindt.

Deze retraite betekent je letterlijk overgeven aan de stilte en de weersomstandigheden. Op verscheidene plekken in dit gebied zijn bijzondere energieplekken te vinden, bijv. een eeuwenoud wortelstelsel van een eik, is ontsproten in een tiental bomen die zo dicht naar elkaar zijn toegegroeid dat ze 'een boom' vormen en dat je letterlijk 'in het hart' ervan kunt gaan staan.

Uitgangspunt voor deze retraite is meer stilte en meer afzondering. Je mediteert, zwerft, mijmert, vertoeft met het gepruttel in jezelf, zowel alleen, als in een kleine groep (stilte-meditaties, zikr's, en concentratie op subtiele soefi-mantra's, adem, magnetisme en licht). Verblijf is uiterst simpel; ofwel in een gedeelde tweepersoonskamer (met twee aparte bedden) of in een eigen mee te brengen tentje, om je 's nachts te omringen met de nachtgeluiden van de plek. De stilte van de plek daalt als een deken op je neer. 

Dagelijks heb je een individuele ontmoeting met Robbert. 

Begeleiders:
Robbert van Bruggen en Myrna van Nuland
Groepsgrootte:
max 8
Kosten en info:

Deze retraite is bedoeld als 'follow-up' retraite voor deelnemers aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' retraite of aan een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite (in Italie) en daarnaast voor iedereen die al ervaring heeft met een meerdaagse stilte-retraite. 

Voor informatie over het retraiteproces, de kosten en annuleringsregeling:

download de brochure

Locatie:
Hoenderloo
Disclaimer: Download